Mijn Huidige Ik (Groeipijn)

Vocalen en tekst: Borriegineel
Productie: Royal with Cheese
Gitaar: Frenky Lukken
Drum: Joshua Pesulima
Scratch: DJ Guila

Mijn oude ik.

Dat is een onvervalste lafbek.

Een zielig en onzeker kereltje vol zelfmedelijden, dat zich krampachtig laat sturen door dwanggedachten en vanuit doodsangst denkt te moeten handelen. Hij vindt dat de hele wereld hem doelbewust tegenwerkt – en dat heeft hij ook verdiend, zo stelt hij regelmatig zelfverwijtend vast, want hij is een slecht mens, zoals iedereen. Het gaat hem uitermate makkelijk af om dit zelfbeeld te blijven koesteren en in deze leefwijze te volharden. En hij vindt het ook wel best, zo. Want wat kan hij er nu helemaal aan veranderen?

Mijn nieuwe ik.

Dat is een onmiskenbare lefbal.

Een uitgebalanceerde levenskunstenaar vol vertrouwen en inspiratie, die ongedwongen in het leven staat en de route aflegt die zijn intuïtie hem ingeeft te volgen. Bij hem begint de wereld. Daarom geeft het leven hem wat hij het leven geeft. En hij ziet geen enkele reden om niet ieder moment ten volste van zichzelf en dit moment te genieten. Hij doet iedere dag zijn uiterste best om zijn eigenwaarde op peil te houden en deze levenswandel te handhaven. Want alles is altijd voor verbetering vatbaar, hoe goed het momenteel ook is.

Mijn huidige ik staat voor de keuze. Hij is continu in gedachten verzonken en tracht iedere stap overwogen en bedachtzaam te verzetten – ook wanneer hij wankelt. Zijn persoonlijke ontwikkeling is als het schrijven van een tekst, waarbij hij niet moet vergeten om op de komma’s te letten. Momenteel sloopt hij alle bouwstenen, alleen maar om zijn persoonlijke infrastructuur naar wens te herindelen. Als geen ander is hij zich ervan bewust dat hij als een waaghals moet leven, om daar te komen waar hij wil zijn. Daarom volgt hij zijn eigen spoor en knalt met volle overtuiging door iedere wissel, zonder stil te blijven staan bij de vraag of de rails hem wel de juiste richting in zullen sturen. Want dat is niet langer relevant. Hij moet verder. Want hij wil verder. Dus hij kan verder. En hij gaat verder.

Nee. Het is niet mijn bedoeling om met beide middelvingers op de buitenwereld gericht door het leven te gaan, om met buitenstaanders manipulatieve machtsspelletjes te spelen, of om een strijd uit te vechten en een pleit te beslechten met een ander of mezelf. Maar het is ook niet mijn bedoeling om aan andermans verwachting of interpretatie te voldoen, om me onderdanig als een slaaf in een rol te schikken die ik onder geen beding kan of wil of zal vervullen. Daarom is het geenszins mijn bedoeling om verlangen of begeerte na te jagen, of om me door negatieve gedachten en emoties te laten overmannen en zodoende in een zelfvernietigend patroon te vervallen, of om me zonder overtuiging neer te leggen bij een onbevredigende situatie die ik eigenhandig gecreëerd heb. Ik kan niet langer op het goede hopen of het kwade vrezen, terwijl ik ook de mogelijkheid heb om op dit moment te vertrouwen.

Het is niet langer mijn bedoeling om geleefd te worden, zolang ik zelf de keuze kan maken om te leven.

Lees hier de tekst van Het Leven Draait Om Wie Je Bent, het vijfde nummer van Voortekenen.