Bedpartners

Soms moet je de kosmos een handje helpen.

Dat was de gedachte waarmee Dave Wichelaar die avond achter zijn laptop plaatsnam. Hoewel hij de afgelopen dagen in zijn horoscoop had kunnen lezen dat er op seksueel vlak een onstuimige periode zou aanbreken, sliep hij al weken alleen. Hij vond het tijd om daar verandering in te brengen.

Dave opende zijn browser en surfte naar Forbidden Fruits, een datingsite voor mensen die de behoefte voelden om vreemd te gaan.

Eigenlijk had hij zichzelf voorgenomen om trouw te zijn. Een maand eerder had Micha, zijn vriendin, onverwacht haar baan opgezegd en was voor een halfjaar naar Azië afgereisd omdat ze iets van de wereld wilde zien. Bovendien leek het haar een goede test voor hun relatie.

“Als wij echt met elkaar verder willen,” had ze gezegd terwijl ze opkeek van haar koffer, “moeten we eerst voelen hoe het is om zonder elkaar te leven.” Dave had overwogen haar naar de keel te vliegen. Het ene moment dacht hij dat ze voor altijd samen zouden zijn, het volgende moment zat ze aan de andere kant van de wereld.

Hij voerde zijn wachtwoord in en wachtte tot de homepage van Forbidden Fruits geladen was. Enkele dagen nadat Micha was vertrokken had hij een account aangemaakt. Een lage streek, zeker omdat zij hem tijdens haar reis toch wel trouw zou blijven. Ze vond Aziatische mannen afstotelijk en was ook niet het type dat haar partner zou bedriegen. Momenteel slenterde zij waarschijnlijk door een of andere boeddhistische tempel terwijl hij contact probeerde te leggen met overspelige vrouwen.

“Zo leven wij dus zonder elkaar,” mompelde hij en scrolde over de website. Er kwamen tientallen profielen voorbij van vrouwen die voor de verleiding waren gevallen. Ze hadden allemaal toegegeven aan hun lage lusten, hoe onschuldig sommigen er ook uitzagen.

Dieper dan dit kunnen ze niet zinken, dacht Dave, die besefte dat voor hem hetzelfde gold. Hij voelde zich een klootzak.

Op dat moment leek het alsof hij een vuistslag in zijn gezicht kreeg.

“What the…?”

Hij moest twee keer kijken om er zeker van te zijn. Er was een foto van Micha in beeld verschenen. Ze droeg een jurkje en wierp de camera een zwoele blik toe.

Met ingehouden adem klikte hij op de afbeelding. Er stond maar één zin op haar profiel: “Ik ben Micha en ik zoek een bedpartner die weet wat hij doet.”

Dave vouwde zijn handen op zijn hoofd, leunde achterover en staarde ongelovig voor zich uit. Micha… op zoek naar een bedpartner… die weet wat hij doet?

Wat denkt ze wel niet?

“Als ze terugkomt laat ik haar voelen wat ik in bed kan!” riep hij uit, waarna hij opstond en de kamer uit stormde.

Hij had niet door dat de hele tijd het lampje van de webcam brandde.


Tienduizend kilometer verderop klikte Micha glimlachend haar browser weg.

Soms moet je de kosmos een handje helpen, dacht ze terwijl ze de laptop in haar tas stopte en de Cambodjaanse zon tegemoet liep.

 

Lees ook Ingewijden, een ander kort verhaal met een twist.